Кам'янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Хмельницької області
Вхід
Реєстрація

Головна

Новини

Про ліцей

Вступникам

Публічна інформація

...

Новини
  • Слава Україні! Героям Слава!


21 березня 2018 р. відбувся творчий конкурс «Шлях до Кобзаря» між командами ліцеїстів 9-х класів.

 Є якийсь величний символ у тому, що  роковини великого українського Пророка Т.Г. Шевченка припадають на час провесни, коли матінка-природа пробуджується до життя. І день його народження, і день його смерті замикаються в одне коло, творять один замкнений цикл – символ вічності.

Ліцеїсти 9-х класів глибоко вивчають життя та творчість Кобзаря на уроках української літератури. А хтось з подивом дізнається, що та пісня, яку наспівувала мама перед сном, теж належить Тарасу Григоровичу.

З метою узагальнення матеріалу про життєвий і творчий шлях геніального поета України, поглиблення знань ліцеїстів з української літератури, виховання почуття національної самосвідомості, патріотизму, залучення дітей до процесу самопізнання, самоосвіти, самовдосконалення бібліотекар ліцею Ползюкова М.М. провела творчий конкурс «Шлях до Кобзаря - 2018» серед учнів 9-х класів. У змаганні взяли участь команди: «Кобзарики» (9-А клас: Владислав Горбатюк, Назар Молодієвський, Олександр Теслюк); «Тарасові нащадки» (9-Б клас: Владислав Бабійчук, Владислав Ємець, Ігор Заїчко);  «Юні тарасівці» (9-В клас: Назар Швидюк, Андрій Рейман, Ілля Мельников);  «Прометей» (9-Г клас: Михайло Джулій, Владислав Ковальчук, Максим Ільницький).

Конкурс оцінювало журі за участю заступника начальника ліцею з науково-методичної роботи Столяр Т.Г., вчителя української мови та літератури Войтович О.Б., педагога-організатора Войчишиної В.Л., командира роти Невмержицького В.К.

Розпорядник конкурсу бібліотекар Бойко Г.В. ретельно слідкувала за дотриманням умов кожного завдання.

Ведучі заходу Микола Котощук і Максим Рашковський оголошували конкурсні завдання. У  першій вікторині  «Бліц» за 2 хвилини учасникам команд необхідно було дати відповідь на 10 запитань і виявити знання загальних відомостей про життєвий шлях Тараса Шевченка. Друге конкурсне завдання «Крилате слово Кобзаря» передбачало за допомогою трьох підказок впізнати твори Т.Г. Шевченка.  У творчому конкурсі «Вогонь поезії не згас» читці Ярослав Бабич, Юрій Кадинський, Ілля Мельников, Максим Томулець змагалися на краще виконання шевченківських поезій. Найважчими були завдання вікторини «Велетень у царстві людської культури». Було запропоновано 8 запитань за творчістю Великого Кобзаря, що потребували розгорнутих відповідей. Але умовами проведення цієї вікторини була передбачена можливість доповнення відповідей іншими командами. Шквал емоцій переповнював зал. Учасники підбирали слова, щоб якнайточніше відповісти на запитання. Але після слів бібліотекаря: «Відповідь отримана неповна. Є можливість доповнити», -  вже інша команда видавала весь багаж своїх знань на-гора. Можливо, не завжди точно  відповідь попадала в ціль, але як щиро всі старалися отримати максимальну кількість балів, яке велике бажання перемогти переповнювало кожну команду. А стимулом були приготовані організаторами призи – три пакунки смачнючих цукерок.

Конкурси з командами проведено. Журі підбивало підсумки. Аж тут ще одна несподіванка від Маріни Миколаївни. Змінити підсумок змагань можуть уболівальники-однокласники у вікторині-грі «Володар у Царстві Духа», що проводилася за схемою 5 запитань – 5 відповідей.

Наступив найприємніший і дуже хвилюючий момент. Педагог-організатор Войчишина В.Л. оголошує результати творчого конкурсу «Шлях до Кобзаря». Впевнено перемогла команда 9-Г класу – 32 бали, друге місце посіла команда 9-Б класу – 30,8 балів, третє місце з підсумком у 25,9 балів у команди 9-В класу. Капітани команд отримали грамоти і солодкі призи.

 














































 

 

 

 

Поштова адреса: проспект Грушевського 41В, Кам'янець-Подільський, Хмельницька область, 32313
Телефон приймальної комісії: +380674282900; (03849) 5-10-42.
Електронна скринька: kpml@ukr.net
Правила приймання